Väliseinät


väliseinän tasoitustyö pakkelilla

Väliseinän rakentaminen ja väliseinien muutostyöt

Monet haluavat päästä eroon lastulevyseinistään, kuka mistäkin syystä. Lastulevyseinän muuttaminen kipsilevyseinäksi on kohtuullisen helppoa ja nopeaa. Jos seinän sisällä kulkee sähköjohtoja, kannattaa samassa yhteydessä miettiä lisäpistorasioiden tarvetta. Sähkömies joutuu joka tapauksessa käymään kytkemässä pistorasiat ja katkaisimet paikalleen, joten pienellä lisärahalla saa pistorasioita lisää.

Jos naapurit suinkin sietävät työn ääniä, kannattaa vanhat levyseinät purkaa pois lievää väkivaltaa käyttäen. Tarvittaessa seinät voidaan toki purkaa ruuvit avaamallakin, mutta tällöin purkukustannus on helposti kymmenkertainen verrattuna siihen, että seinä rikotaan palasiksi. Vanhojen seinärunkojen käyttäminen voi olla mahdollista, mutta usein ne ovat niin mutkaisia, että laadukkaan lopputuloksen kannalta niiden vaihtaminen uusiin on perusteltua.

Riippumatta siitä onko kyseessä uuden väliseinän rakentaminen vai vanhan saneeraaminen, rungon pystyttämisen jälkeen vedetään sähköjohdot omille paikoilleen ja ryhdytään levyttämään seinää. Levyjen väliset saumat tulee olla eri puolilla seinää eri kohdissa. Käytännössä siis väliseinän toisella puolella aloitetaan kokonaisella levyllä ja toisella puolella samalle kohtaa tulee koolausjaon levyinen levy. Levytystä tehtäessä on tärkeää mitata pistorasioiden yms. tarvitsemat reiät oikeille kohdille.

Kun seinä on valmis, aloitetaan pohjustustyöt. Näistä tärkein on levyjen saumaaminen tasoitteen ja saumanauhan kanssa. Saumaus on helppoa, jos käytössä on ollut reunaohennetut kipsilevyt ja levyt on muistettu asentaa ohennettu pinta ulospäin. Hyvin tehdyn saumauksen jälkeen kitataan vielä ruuvinreiät tasaiseksi. Sitten seinä on valmis pohjamaalaukseen. Yleensä pinta on tämän jälkeen riittävän tasainen lopullista maalausta tai tapetointia varten. Pinta kannattaa kuitenkin tarkistaa työmaavalonheittimen avulla, ettei ikkunasta sisään paistava kevätaurinko myöhemmin paljasta ikäviä yllätyksiä.

 

Suoran, kooltaan noin 10 m2 kokoisen tilanjakoseinän hinta yhdellä oviaukolla on noin tuhat euroa. Hintaan sisältyy tavanomainen ovi ja sen asennus, maalaus tarvittavine pohjatöineen sekä listoitus peruslistoilla. Pistorasioita yms. sähkökalusteita ei tähän vielä sisälly. Sähkömiehen käyntiä edellyttävät asennukset nostava hintaa herkästi useilla satasilla. Aikaa rakentamiseen kuivumisaikoineen tarvitaan kolme päivää.

Liukuovi seinän sisään

Uutta väliseinää rakennettaessa on mahdollista tehdä myös tavallisesta poikkeavia oviratkaisuita. Markkinoilla on paljon erilaisia tilanjakoseiniin tarkoitettuja liukuovia. Lisäksi kokemuksemme mukaan mikä tahansa ns. alakantava liukuovi toimii tilanjako-ovena, jos lattiaan tulevaa noin sentin korkuista ovikiskoa ei koeta häiritseväksi.

Liukuovi seinän sisään -ratkaisu tarkoittaa käytännössä sitä, että oviaukon leveyttä vastaavalle alueelle joudutaan rakentamaan kaksiosainen väliseinä ja näiden väliin tyhjä tila oven avaamista varten. Rungon rakentaminen on jonkin verran työläämpää. Myös oven ja sen liukujen hinta nostaa kustannuksia tavanomaiseen verrattuna. Edellisen esimerkin seinä liukuovi seinän sisään -ratkaisuna olisi hinnaltaan lähes kaksin kertainen.

Kotipaikkamme on Järvenpää. Muita palvelualueeseemme kuuluvia kuntia ovat mm. Kerava, Tuusula, Nurmijärvi, Mäntsälä, Hyvinkää, Vantaa ja Helsinki.

Vastuuvapautuslause: ACME Finland tai kukaan muukaan ei ota vastuuta näiden ohjeiden oikeellisuudesta. Näiden ohjeiden noudattaminen on yksinomaan työn suorittajan omalla vastuulla.

 

Ota yhteyttä

.

 • Osoite:
  ACME Finland Oy
  Haltianpolku 11 C 23
  04440 Järvenpää
 • Y-tunnus:
  2424359-2

.

 • Tiedot:
  Mekin käytämme evästeitä mm. parantaaksemme hakutulosten osuvuutta.
  Tietosuoja