Maalaus


Katon maalaus kuva

Maalaus ja muut maalarin työt.

Ennen maalausta ammatistaan ylpeä maalari tekee ensin tarvittavat tasoitukset. Jos maalaus tehdään epätasaisen pohjan päälle, tulee tuloksestakin epätasainen. Huonosti tehdyn pohjatyön näkee viimeistään silloin, kun aurinko paistaa ikkunasta sisään. Siksi me teemme maalauksen ja tasoituksen aina voimakkaassa sivuvalossa. Jos työn jälki kestää arvioinnin silloin, niin se kestää sen taatusti myös tilan normaalissa käytössä.

Maalaustyöhön sisältyy aina pienten tasoitusten tekeminen. Esimerkiksi ruuvinreiät ja naarmut kitataan siten, että pinnasta tulee tasainen. Tavoitteenamme on saada alustasta niin tasainen, että maalauksen lopputulos on ykkösluokkaa. Mikäli vanha pinta on niin epätasainen, että tähän pääseminen edellyttää ylitasoitusta, neuvotellaan asiasta aina asiakkaan kanssa ennen työn aloittamista. Lisäksi kaikki pestävissä olevat pinnat pestään maalarinpesulla ennen maalauksen aloittamista. Pesua kestämättömät pinnat (esim. roiskekatto) harjataan puhtaaksi.

Normaaliolosuhteissa levy- tai betoniseinän maalaus maksaa noin 10 euroa neliöltä. Hintaan sisältyy pienet tasoitukset ja käsittely maalarinpesulla, sekä tavanomainen pohjamaali ja yksi kerros tavanomaista pintamaalia. Jos seinän väriä vaihtuu hyvin voimakkaan värisestä vaaleaan, on todennäköistä, että maalia tarvitaan useampia kerroksia. Urakkahintaan lisätään matkakulut Järvenpäästä.

Tapetoidusta seinästä on tapetit yleensä poistettava ennen maalausta. Kuviopintainen tapetti jää aina näkyviin maalin alta. Liisterillä kiinnitetty tapetti voi myös irrota kokonaan tai osittain alustastaan maalin kostuttavan vaikutuksen vuoksi. Tapetin irrottaminen on tuntityötä, koska työn menekki riippuu tapetin, käytetyn liiman/liisterin ja seinän ominaisuuksista.

Omatoiminen sisäkaton maalaus

Kerrostalojen sisäkattojen, erityisesti roiskekattojen, maalaamisesta kerrotaan paljon kauhutarinoita. Näiden taustalla on yleensä väärä maalivalinta. Katto, joka on pinnoitettu vettä kestämättömällä pinnoitteella ei luonnollisestikaan kestä vesipohjaista maalia. Oikean tuotteen käyttäminen (esim. Tikkurilan Tixomatt) on ratkaisu tähän ongelmaan. Kun pinta on kerran maalattu läpäisemättömän kalvon muodostavalla Tixomattilla, voidaan maalaukset tehdä jatkossa vaikka tavallisella lateksimaalilla. Tixomatt on liuotinpohjainen maali, joten on erittäin suositeltavaa käyttää hengityssuojainta, joka on varustettu hiilivetysuodattimella. Roiskekattoa telalla maalattaessa on syytä huolehtia siitä, että maalia tulee myös syvimpiin monttuihin. Telaa on siis painettava kattoa vasten kohtalaisen kovalla voimalla. Maalarin työ on siis joskus yllättävän fyysistä.

Kotipaikkamme on Järvenpää. Muita palvelualueeseemme kuuluvia kuntia ovat mm. Kerava, Tuusula, Nurmijärvi, Mäntsälä, Hyvinkää, Vantaa ja Helsinki.

Ota yhteyttä

.

 • Osoite:
  ACME Finland Oy
  Haltianpolku 11 C 23
  04440 Järvenpää
 • Y-tunnus:
  2424359-2

.

 • Tiedot:
  Mekin käytämme evästeitä mm. parantaaksemme hakutulosten osuvuutta.
  Tietosuoja