Listat


asennettu katto- ja kulmalista

Erilaisilla listoilla listoitukset

Listojen merkitys ei rajoitu pelkästään siihen, että ne naamioivat seinän liittymät lattiaan ja oviaukkoihin. Silmää miellyttävillä listoilla saadaan yllättävällä tavalla ryhtiä asunnon ulkonäköön. Kaikkein laatutietoisimmat haluavat listat myös seinän ja katon rajaan.

Perinteisesti listat on kiinnitetty seinään pienillä teräsnauloilla tai ruuvaamalla. Jälkimmäisessä on se etu, että listan saa helposti pois silloin kun seinän maalaaminen tai tapetointi tulee ajankohtaiseksi. Varjopuolena on se, että ruuvinkantoja saa katsella kaikki ne vuodet siinä välissä tai sitten pakkeloida ja maalata listat. Vaihtoehtoisesti listat voi kiinnittää myös liimaamalla. Hyvin tehty liimaus on siisti. Liimajälkiä ei jää sen paremmin seinään, lattiaan kuin itse listaankaan. Liimaamisen heikkous on siinä, että lista ei todennäköisesti irtoa seinästä ehjänä. Listat siis uusiutuvat siinä vaiheessa kun ne revitään irti seinästä.

Listoitus hinnoitellaan normaalisti juoksumetrien mukaan. Tavalliset jalka-, peite- ja kattolistat muiden töiden ohessa 4 €/m, erikseen 6 €/m. Holkkalistojen asennus on salatiedettä ja sen hinta on kaksi euroa enemmän metriltä. Hinnat koskevat huonetta jossa on neljä suorakulmaista nurkkaa.

 

Ota yhteyttä

.

 • Osoite:
  ACME Finland Oy
  Haltianpolku 11 C 23
  04440 Järvenpää
 • Y-tunnus:
  2424359-2

.

 • Tiedot:
  Mekin käytämme evästeitä mm. parantaaksemme hakutulosten osuvuutta.
  Tietosuoja