Laminaatti ja parketti lattia


Keittiöön asennettu laminaatti lattia Tiivistelmä tästä alasivusta:
Tuote: Laminaatin asennus
Hinta noin: 15 - 22 €/m2 huoneen koosta ja kulmista riippuen (sisältää asekeläänieristeen)
Lisäksi: Matkakulut Järvenpäästä 0,80 €/km
Tarvikkeet: Askel-äänieriste (esim. Tuplex), Laminaatti

Laminaatti ja parketti (lukkoponttiparketti) lattian asentaminen

Nämäkin työt ovat helppoja, kun ne osaa. Oleellisia asioita on muutamia: Ensinnäkin alustan on oltava riittävän tasainen. Pari millimetriä metrille on jo aivan liikaa. Tasaisuus on siis todettava esimerkiksi pitkällä vatupassilla hyvässä valossa. Toiseksi sekä laminaatti että parketti ovat puutuotteita ja ne turpoavat ja kutistuvat ilman kosteuden vaihdellessa. Tämä edellyttää sitä, että pintakerros voi liikkua useamman millimetrin törmäämättä seinään. Liika on kuitenkin liikaa. Useimmat nykyiset jalkalistat ovat paksuudeltaan 12 mm. Rako ei saisi olla näin iso edes talven kuivimmilla ilmoilla. Jotta rako pysyy oikeana koko asennustyön ajan, tarvitaan sopivan paksuisia kiiloja seinän ja lattiapinnoitteen väliin. Kolmas muistettava asia on kosteussulun ja askeläänieristeen laittaminen lattian ja päällysteen väliin. Kerrostalossa pelkän 70-lukulaisen muovimaton päälle ”heitettynä” laminaatti- tai parkettilattia aiheuttaa helposti epäsopua alapuolella asuvien kanssa. On nimittäin vielä kopisevampi lattia kuin ennen laminaatin/parketin asennusta.

Laminaattilattian asennuksen hinta

Tavanomaisen laminaatin asentaminen suorakaiteenmuotoiseen, yksioviseen huoneeseen maksaa n. 18 euroa neliöltä. Kulmien, oviaukkojen ja muiden sellaisten kanssa tulee sen verran ylimääräistä työtä, että jokainen ylimääräinen kulma maksaa kympin lisää. Asennustyön lisäksi asiakkaan maksettavaksi tulee matkakulut Järvenpäästä. Huomioithan, että laminaatin asentaminen kattaa vain laminaatin ja askeläänieristeen asentamisen. Jalkalistojen ja kynnyslistojen asentaminen ei sisälly edellä mainittuun neliöhintaan..

Lattian hintaan tulee luonnollisesti lisäksi askeläänieristyksen ja laminaatin hinta. Tuplex-askeläänieriste, joka toimii myös kosteussulkuna, maksaa 2-3 euroa neliöltä. Laminaatin hinta on laadusta riippuen vajaasta kympistä reiluun kolmeen kymppiin neliöltä. Kulutuskestävyyttä arvostava asiakas ei tyydy halvimpaan mahdolliseen – ei vaikka kuuden millin laminaatti (käyttöluokka 23/31) onkin asentajalle mukavampaa sahattavaa kuin 8-9 mm suurpainelaminaatti (KL23/33 tai 23/34). Pelkästään kotikäyttöön luokitellut laminaattilaadut (KL21-22) eivät kestä Suomen olosuhteissa kuin korkeintaan muutaman vuoden. Niitä emme suosittele.

Asennettaessa laminaattia vanhaan asuntoon on myös ratkaistava ovien karmien ja uuden lattian yhteen sovittaminen. Usein karmit on mahdollista irrottaa ehjinä ja joko nostaa niitä ylemmäs tai sitten lyhentää karmia ja usein myös ovea lattian paksuuden muutosta vastaavasti. Jos karmit ovat aikansa eläneet tai ovet halutaan vaihtaa, kannattaa tämä työ ajoittaa yhteen laminaattiasennuksen kanssa. Tällöin karmit voidaan purkaa kovakouraisemmin ja sovittaa uusi karmi ovineen paikoilleen kun lattia on valmis.

Parketin asennuksen hinta riippuu asennettavan parketin tyypistä. Uivaan asennukseen tuleva lukkoponttiparketin asennus liikkuu samoissa hintaluokissa laminaattilattian kanssa.

Vastuuvapautuslause: ACME Finland tai kukaan muukaan ei ota vastuuta näiden ohjeiden oikeellisuudesta. Näiden ohjeiden noudattaminen on yksinomaan työn suorittajan omalla vastuulla.

Ota yhteyttä

.

 • Osoite:
  ACME Finland Oy
  Haltianpolku 11 C 23
  04440 Järvenpää
 • Y-tunnus:
  2424359-2

.

 • Tiedot:
  Mekin käytämme evästeitä mm. parantaaksemme hakutulosten osuvuutta.
  Tietosuoja